Consulting

ŠTA JE KONSALTING?
Konsalting je poslovna aktivnost kojom se obezbeđuju stručne preporuke i saveti, uz određenu finansijsku nadoknadu u cilju rešavanja konkretnih problema u okviru određene oblasti poslovanja.
Proces konsaltinga podrazumeva:

  • definisanje poslovnih potreba prikupljanjem činjenica baziranih na istraživanju (upitnici i ankete)
  • ispitavanje i analizu konkretne poslovne funkcije, planova i ciljeva
  • snimanje i izveštaj o trenutnom stanju i predloge razvojnih strategija
  • pripremu jasno definisanog akcionog plana i učešće u njegovom sprovođenju
  • detaljnu evaluaciju stepena uspešnosti izvedenih operacija

ZAŠTO KONSALTING?
Zato što obezbeđuje drugi ugao gledanja (spolja se bolje vidi), povećava efektivnost i racionalnost, fokusira se na rezultat i donosi nov kvalitet i vrednost.

KO JE KONSULTANT?
Konsultant je iskusni profesionalac koji daje preporuke i savete u određenoj oblasti.

METODI RADA U KONSALTINGU
Pri radu se koristi savremena metodologija zasnovana na najnovijim modelima poslovnog konsaltinga, upotrebom konkretnih alata baziranih na tržišnim istraživanjima.

ŠTA JE KOUČING?

Koučing ima ulogu pokretačke snage koja oslobađa radni potencijal zaposlenih za stvaranje novih i kreativnijih ideja, modela i ponašanja koji dovode do uspeha. Radi se sa malim grupama ili jedan na jedan, na kreiranju, razvoju i simulaciji poslovnih procesa koji u najvećoj meri doprinose povećanju vrednosti. Primenom koučinga u toku konsultacija se rešavaju praktični problemi poslovanja i osposobljavaju zaposleni da sami rešavaju probleme uz primenu novostečenih znanja i iskustva.

Koučing podrazumeva treninge u trajanju od 45 minuta radi instruiranja zaposlenih u primeni stečenih znanja i veština, pri rešavanja konkretnih poslovnih problema, inicijativi i realizaciji konkretnih zadataka u cilju unapređenja individualnih sposobnosti i znanja.

Comments are closed.

en_USEN